Dergi makalesi Açık Erişim

Cabernet Franc (Vitis vinifera L.) Üzüm Çeşidinin Yaprak Alanı Özellikleri Üzerine Eğimdeki Konum, Farklı Anaç ve Salkım Seyreltme Uygulamalarının Etkisi

Korkutal İlknur; Bahar Elman; Koskosoğlu Batuhan


JSON-LD (schema.org)

{
  "@context": "https://schema.org/", 
  "@id": 274368, 
  "@type": "ScholarlyArticle", 
  "creator": [
    {
      "@id": "https://orcid.org/0000-0002-8016-9804", 
      "@type": "Person", 
      "affiliation": "Namik Kemal University", 
      "name": "Korkutal \u0130lknur"
    }, 
    {
      "@id": "https://orcid.org/0000-0002-8842-7695", 
      "@type": "Person", 
      "affiliation": "Namik Kemal University", 
      "name": "Bahar Elman"
    }, 
    {
      "@id": "https://orcid.org/0000-0002-7736-6081", 
      "@type": "Person", 
      "affiliation": "Namik Kemal University", 
      "name": "Koskoso\u011flu Batuhan"
    }
  ], 
  "datePublished": "2024-01-11", 
  "description": "<p>Ama&ccedil;: Bu ara\u015ft\u0131rma iki farkl\u0131 anaca a\u015f\u0131lanm\u0131\u015f olan Cabernet Franc &uuml;z&uuml;m &ccedil;e\u015fidinin; e\u011fimdeki konum ve salk\u0131m seyreltme uygulamalar\u0131na ba\u011fl\u0131 olarak yaprak su potansiyeli de\u011fi\u015fimleri ve yaprak &ouml;zellikleri &uuml;zerine etkilerinin belirlenmesi amac\u0131yla iki y\u0131l s&uuml;resince y&uuml;r&uuml;t&uuml;lm&uuml;\u015ft&uuml;r.<br>\nMateryal ve Y&ouml;ntem: Bu &ccedil;al\u0131\u015fmada Tekirda\u011f-\u015eark&ouml;y il&ccedil;esi Ch Kalpak Vineyards&rsquo;da bitkisel materyal olarak Cabernet Franc &uuml;z&uuml;m &ccedil;e\u015fidi; ana&ccedil; olarak da Fercal ve 140 Ru ana&ccedil;lar\u0131 kullan\u0131lm\u0131\u015ft\u0131r. Dikim aral\u0131\u011f\u0131 2.1 m X 1.0 m ve asmalar\u0131n g&ouml;vde y&uuml;ksekli\u011fi 70 cm&rsquo;dir. Asmalar duvar sisteminde, tek kollu Kordon Royat terbiye \u015feklindedir. Parselin dikim y&ouml;n&uuml; K-G olup, 309-327 m aras\u0131 rak\u0131mda ve %18 e\u011fime sahiptir. B&ouml;l&uuml;nm&uuml;\u015f Parsellerde Fakt&ouml;riyel Deneme Deseninde kurulmu\u015f olan ara\u015ft\u0131rmadan al\u0131nan veriler JMP istatistik program\u0131 ile de\u011ferlendirilmi\u015f ve varyans analizinden sonra LSD testi ger&ccedil;ekle\u015ftirilmi\u015ftir.<br>\nAra\u015ft\u0131rma Bulgular\u0131: Ara\u015ft\u0131rmada yaprak su potansiyelleri &ouml;l&ccedil;&uuml;lm&uuml;\u015f ve yaprak alan &ouml;zellikleriyle birlikte verim de\u011ferlendirilmi\u015ftir.<br>\nSonu&ccedil;: Cabernet Franc &ccedil;e\u015fidinde; YSP &ouml;l&ccedil;&uuml;mlerinin yap\u0131lmas\u0131, su ihtiyac\u0131n\u0131n belirlenmesi ve ana&ccedil;, konum ve &uuml;r&uuml;n y&uuml;k&uuml; gibi fakt&ouml;rlere g&ouml;re sulama yap\u0131lmas\u0131, salk\u0131m seyreltme uygulamas\u0131n\u0131n gereksinime g&ouml;re yap\u0131lmas\u0131 ve verimin 800 kg da-1 alt\u0131na d&uuml;\u015f&uuml;r&uuml;lmemesi &ouml;nerilmi\u015ftir.</p>", 
  "headline": "Cabernet Franc (Vitis vinifera L.) \u00dcz\u00fcm \u00c7e\u015fidinin Yaprak Alan\u0131 \u00d6zellikleri \u00dczerine E\u011fimdeki Konum, Farkl\u0131 Ana\u00e7 ve Salk\u0131m Seyreltme Uygulamalar\u0131n\u0131n Etkisi", 
  "identifier": 274368, 
  "image": "https://aperta.ulakbim.gov.tr/static/img/logo/aperta_logo_with_icon.svg", 
  "inLanguage": {
    "@type": "Language", 
    "alternateName": "tur", 
    "name": "Turkish"
  }, 
  "keywords": [
    "Fercal, 140 Ru, Cabernet Franc, salk\u0131m seyreltme, e\u011fim, yaprak alan\u0131"
  ], 
  "license": "https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/", 
  "name": "Cabernet Franc (Vitis vinifera L.) \u00dcz\u00fcm \u00c7e\u015fidinin Yaprak Alan\u0131 \u00d6zellikleri \u00dczerine E\u011fimdeki Konum, Farkl\u0131 Ana\u00e7 ve Salk\u0131m Seyreltme Uygulamalar\u0131n\u0131n Etkisi", 
  "url": "https://aperta.ulakbim.gov.tr/record/274368"
}
5
4
görüntülenme
indirilme
Görüntülenme 5
İndirme 4
Veri hacmi 1.8 MB
Tekil görüntülenme 5
Tekil indirme 4

Alıntı yap