Dergi makalesi Açık Erişim

Cabernet Franc (Vitis vinifera L.) Üzüm Çeşidinin Yaprak Alanı Özellikleri Üzerine Eğimdeki Konum, Farklı Anaç ve Salkım Seyreltme Uygulamalarının Etkisi

Korkutal İlknur; Bahar Elman; Koskosoğlu Batuhan


JSON

{
  "conceptrecid": "274367", 
  "created": "2025-03-18T13:39:27.073480+00:00", 
  "doi": "10.29278/azd.1258331", 
  "files": [
    {
      "bucket": "d1ad9e97-5366-429c-9422-aa48539f0813", 
      "checksum": "md5:81afced902b7860574dee6847f88d7da", 
      "key": "5.Batuhan-AkadZiraat-yaprak.pdf", 
      "links": {
        "self": "https://aperta.ulakbim.gov.tr/api/files/d1ad9e97-5366-429c-9422-aa48539f0813/5.Batuhan-AkadZiraat-yaprak.pdf"
      }, 
      "size": 437595, 
      "type": "pdf"
    }
  ], 
  "id": 274368, 
  "links": {
    "badge": "https://aperta.ulakbim.gov.tr/badge/doi/10.29278/azd.1258331.svg", 
    "bucket": "https://aperta.ulakbim.gov.tr/api/files/d1ad9e97-5366-429c-9422-aa48539f0813", 
    "doi": "https://doi.org/10.29278/azd.1258331", 
    "html": "https://aperta.ulakbim.gov.tr/record/274368", 
    "latest": "https://aperta.ulakbim.gov.tr/api/records/274368", 
    "latest_html": "https://aperta.ulakbim.gov.tr/record/274368"
  }, 
  "metadata": {
    "access_right": "open", 
    "access_right_category": "success", 
    "creators": [
      {
        "affiliation": "Namik Kemal University", 
        "name": "Korkutal \u0130lknur", 
        "orcid": "0000-0002-8016-9804"
      }, 
      {
        "affiliation": "Namik Kemal University", 
        "name": "Bahar Elman", 
        "orcid": "0000-0002-8842-7695"
      }, 
      {
        "affiliation": "Namik Kemal University", 
        "name": "Koskoso\u011flu Batuhan", 
        "orcid": "0000-0002-7736-6081"
      }
    ], 
    "description": "<p>Ama&ccedil;: Bu ara\u015ft\u0131rma iki farkl\u0131 anaca a\u015f\u0131lanm\u0131\u015f olan Cabernet Franc &uuml;z&uuml;m &ccedil;e\u015fidinin; e\u011fimdeki konum ve salk\u0131m seyreltme uygulamalar\u0131na ba\u011fl\u0131 olarak yaprak su potansiyeli de\u011fi\u015fimleri ve yaprak &ouml;zellikleri &uuml;zerine etkilerinin belirlenmesi amac\u0131yla iki y\u0131l s&uuml;resince y&uuml;r&uuml;t&uuml;lm&uuml;\u015ft&uuml;r.<br>\nMateryal ve Y&ouml;ntem: Bu &ccedil;al\u0131\u015fmada Tekirda\u011f-\u015eark&ouml;y il&ccedil;esi Ch Kalpak Vineyards&rsquo;da bitkisel materyal olarak Cabernet Franc &uuml;z&uuml;m &ccedil;e\u015fidi; ana&ccedil; olarak da Fercal ve 140 Ru ana&ccedil;lar\u0131 kullan\u0131lm\u0131\u015ft\u0131r. Dikim aral\u0131\u011f\u0131 2.1 m X 1.0 m ve asmalar\u0131n g&ouml;vde y&uuml;ksekli\u011fi 70 cm&rsquo;dir. Asmalar duvar sisteminde, tek kollu Kordon Royat terbiye \u015feklindedir. Parselin dikim y&ouml;n&uuml; K-G olup, 309-327 m aras\u0131 rak\u0131mda ve %18 e\u011fime sahiptir. B&ouml;l&uuml;nm&uuml;\u015f Parsellerde Fakt&ouml;riyel Deneme Deseninde kurulmu\u015f olan ara\u015ft\u0131rmadan al\u0131nan veriler JMP istatistik program\u0131 ile de\u011ferlendirilmi\u015f ve varyans analizinden sonra LSD testi ger&ccedil;ekle\u015ftirilmi\u015ftir.<br>\nAra\u015ft\u0131rma Bulgular\u0131: Ara\u015ft\u0131rmada yaprak su potansiyelleri &ouml;l&ccedil;&uuml;lm&uuml;\u015f ve yaprak alan &ouml;zellikleriyle birlikte verim de\u011ferlendirilmi\u015ftir.<br>\nSonu&ccedil;: Cabernet Franc &ccedil;e\u015fidinde; YSP &ouml;l&ccedil;&uuml;mlerinin yap\u0131lmas\u0131, su ihtiyac\u0131n\u0131n belirlenmesi ve ana&ccedil;, konum ve &uuml;r&uuml;n y&uuml;k&uuml; gibi fakt&ouml;rlere g&ouml;re sulama yap\u0131lmas\u0131, salk\u0131m seyreltme uygulamas\u0131n\u0131n gereksinime g&ouml;re yap\u0131lmas\u0131 ve verimin 800 kg da-1 alt\u0131na d&uuml;\u015f&uuml;r&uuml;lmemesi &ouml;nerilmi\u015ftir.</p>", 
    "doi": "10.29278/azd.1258331", 
    "has_grant": false, 
    "keywords": [
      "Fercal, 140 Ru, Cabernet Franc, salk\u0131m seyreltme, e\u011fim, yaprak alan\u0131"
    ], 
    "language": "tur", 
    "license": {
      "id": "cc-by-nc-4.0"
    }, 
    "publication_date": "2024-01-11", 
    "relations": {
      "version": [
        {
          "count": 1, 
          "index": 0, 
          "is_last": true, 
          "last_child": {
            "pid_type": "recid", 
            "pid_value": "274368"
          }, 
          "parent": {
            "pid_type": "recid", 
            "pid_value": "274367"
          }
        }
      ]
    }, 
    "resource_type": {
      "subtype": "article", 
      "title": "Dergi makalesi", 
      "type": "publication"
    }, 
    "science_branches": [
      "Tar\u0131msal Bilimler > Ziraat > Bah\u00e7e Bitkileri > Ba\u011f Yeti\u015ftirme ve Islah\u0131"
    ], 
    "title": "Cabernet Franc (Vitis vinifera L.) \u00dcz\u00fcm \u00c7e\u015fidinin Yaprak Alan\u0131 \u00d6zellikleri \u00dczerine E\u011fimdeki Konum, Farkl\u0131 Ana\u00e7 ve Salk\u0131m Seyreltme Uygulamalar\u0131n\u0131n Etkisi"
  }, 
  "owners": [
    1771
  ], 
  "revision": 2, 
  "stats": {
    "downloads": 4.0, 
    "unique_downloads": 4.0, 
    "unique_views": 5.0, 
    "version_downloads": 4.0, 
    "version_unique_downloads": 4.0, 
    "version_unique_views": 5.0, 
    "version_views": 5.0, 
    "version_volume": 1750380.0, 
    "views": 5.0, 
    "volume": 1750380.0
  }, 
  "updated": "2025-03-18T14:02:56.951255+00:00"
}
5
4
görüntülenme
indirilme
Görüntülenme 5
İndirme 4
Veri hacmi 1.8 MB
Tekil görüntülenme 5
Tekil indirme 4

Alıntı yap