Dergi makalesi Açık Erişim

Farklı Yeşil Budama Uygulamalarının Merlot (Vitis vinifera L.) Üzüm Çeşidinde Tane Olgunluğu Üzerine Etkileri

Candar, Serkan; Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Alço, Tezcan


JSON-LD (schema.org)

{
  "@context": "https://schema.org/", 
  "@id": 263569, 
  "@type": "ScholarlyArticle", 
  "creator": [
    {
      "@id": "https://orcid.org/0000-0002-2608-8691", 
      "@type": "Person", 
      "affiliation": "Tekirda\u011f Viticulture Research Institute", 
      "name": "Candar, Serkan"
    }, 
    {
      "@id": "https://orcid.org/0000-0002-8842-7695", 
      "@type": "Person", 
      "affiliation": "Tekirda\u011f Nam\u0131k Kemal \u00dcniversitesi", 
      "name": "Bahar, Elman"
    }, 
    {
      "@id": "https://orcid.org/0000-0002-8016-9804", 
      "@type": "Person", 
      "affiliation": "Tekirda\u011f Nam\u0131k Kemal \u00dcniversitesi", 
      "name": "Korkutal, \u0130lknur"
    }, 
    {
      "@id": "https://orcid.org/0000-0002-8521-9268", 
      "@type": "Person", 
      "affiliation": "Tekirda\u011f Viticulture Research Institute", 
      "name": "Al\u00e7o, Tezcan"
    }
  ], 
  "datePublished": "2019-07-01", 
  "description": "<p>Bu &ccedil;al\u0131\u015fma, 2013-2015 y\u0131llar\u0131 aras\u0131nda Tekirda\u011f Ba\u011fc\u0131l\u0131k Ara\u015ft\u0131rma Enstit&uuml;s&uuml; ba\u011flar\u0131nda, 13 ya\u015f\u0131ndaki Merlot/5BB&nbsp;asmalarda koltuk s&uuml;rg&uuml;nleri (Yok, 3-4 yaprak, 6-7 yaprak) ve ana s&uuml;rg&uuml;nlerde (1 m, 1.25 m, 1.5 m) yap\u0131lan farkl\u0131 ye\u015fil&nbsp;budama uygulamalar\u0131n\u0131n tane olgunlu\u011fu ve baz\u0131 olgunluk indislerine olan etkilerinin incelenmesi amac\u0131yla yap\u0131lm\u0131\u015ft\u0131r.&nbsp;&Ouml;zellikle koltuk s&uuml;rg&uuml;n&uuml; uygulamalar\u0131n\u0131n, yeti\u015ftiricilik yap\u0131lan y\u0131l\u0131n iklim &ouml;zelliklerine ba\u011fl\u0131 olarak, istenilen olgunluk indisini&nbsp;yakalayabilmek i&ccedil;in suda &ccedil;&ouml;z&uuml;nebilir kuru madde birikimini erkene &ccedil;ekme ya da geciktirme y&ouml;n&uuml;nde etkili oldu\u011fu&nbsp;belirlenmi\u015ftir. Bu s&uuml;re&ccedil;lerde yap\u0131lacak farkl\u0131 ye\u015fil budama uygulamalar\u0131nda fenolojik d&ouml;nem ve vejetasyonun iklim &ouml;zellikleri&nbsp;belirleyici kriterler olarak de\u011ferlendirilmelidir.</p>", 
  "headline": "Farkl\u0131 Ye\u015fil Budama Uygulamalar\u0131n\u0131n Merlot (Vitis vinifera L.) \u00dcz\u00fcm \u00c7e\u015fidinde Tane Olgunlu\u011fu \u00dczerine Etkileri", 
  "identifier": 263569, 
  "image": "https://aperta.ulakbim.gov.tr/static/img/logo/aperta_logo_with_icon.svg", 
  "inLanguage": {
    "@type": "Language", 
    "alternateName": "tur", 
    "name": "Turkish"
  }, 
  "keywords": [
    "Ta\u00e7 y\u00f6netimi", 
    "S\u00c7KM", 
    "Olgunluk g\u00f6stergeleri", 
    "Merlot"
  ], 
  "license": "https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/", 
  "name": "Farkl\u0131 Ye\u015fil Budama Uygulamalar\u0131n\u0131n Merlot (Vitis vinifera L.) \u00dcz\u00fcm \u00c7e\u015fidinde Tane Olgunlu\u011fu \u00dczerine Etkileri", 
  "url": "https://aperta.ulakbim.gov.tr/record/263569"
}
61
15
görüntülenme
indirilme
Görüntülenme 61
İndirme 15
Veri hacmi 28.2 MB
Tekil görüntülenme 60
Tekil indirme 15

Alıntı yap