Dergi makalesi Erişime Kapalı
Candar, Serkan; Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Alço, Tezcan
<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?> <record xmlns="http://www.loc.gov/MARC21/slim"> <leader>00000nam##2200000uu#4500</leader> <datafield tag="245" ind1=" " ind2=" "> <subfield code="a">Farklı Yeşil Budama Uygulamalarının Merlot (Vitis vinifera L.) Üzüm Çeşidinde Tane Olgunluğu Üzerine Etkileri</subfield> </datafield> <controlfield tag="001">263569</controlfield> <datafield tag="520" ind1=" " ind2=" "> <subfield code="a"><p>Bu &ccedil;alışma, 2013-2015 yılları arasında Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstit&uuml;s&uuml; bağlarında, 13 yaşındaki Merlot/5BB&nbsp;asmalarda koltuk s&uuml;rg&uuml;nleri (Yok, 3-4 yaprak, 6-7 yaprak) ve ana s&uuml;rg&uuml;nlerde (1 m, 1.25 m, 1.5 m) yapılan farklı yeşil&nbsp;budama uygulamalarının tane olgunluğu ve bazı olgunluk indislerine olan etkilerinin incelenmesi amacıyla yapılmıştır.&nbsp;&Ouml;zellikle koltuk s&uuml;rg&uuml;n&uuml; uygulamalarının, yetiştiricilik yapılan yılın iklim &ouml;zelliklerine bağlı olarak, istenilen olgunluk indisini&nbsp;yakalayabilmek i&ccedil;in suda &ccedil;&ouml;z&uuml;nebilir kuru madde birikimini erkene &ccedil;ekme ya da geciktirme y&ouml;n&uuml;nde etkili olduğu&nbsp;belirlenmiştir. Bu s&uuml;re&ccedil;lerde yapılacak farklı yeşil budama uygulamalarında fenolojik d&ouml;nem ve vejetasyonun iklim &ouml;zellikleri&nbsp;belirleyici kriterler olarak değerlendirilmelidir.</p></subfield> </datafield> <datafield tag="024" ind1=" " ind2=" "> <subfield code="a">10.25308/aduziraat.520923</subfield> <subfield code="2">doi</subfield> </datafield> <datafield tag="909" ind1="C" ind2="O"> <subfield code="o">oai:aperta.ulakbim.gov.tr:263569</subfield> </datafield> <datafield tag="700" ind1=" " ind2=" "> <subfield code="0">(orcid)0000-0002-8842-7695</subfield> <subfield code="u">Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi</subfield> <subfield code="a">Bahar, Elman</subfield> </datafield> <datafield tag="700" ind1=" " ind2=" "> <subfield code="0">(orcid)0000-0002-8016-9804</subfield> <subfield code="u">Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi</subfield> <subfield code="a">Korkutal, İlknur</subfield> </datafield> <datafield tag="700" ind1=" " ind2=" "> <subfield code="0">(orcid)0000-0002-8521-9268</subfield> <subfield code="u">Tekirdağ Viticulture Research Institute</subfield> <subfield code="a">Alço, Tezcan</subfield> </datafield> <datafield tag="980" ind1=" " ind2=" "> <subfield code="b">article</subfield> <subfield code="a">publication</subfield> </datafield> <datafield tag="542" ind1=" " ind2=" "> <subfield code="l">closed</subfield> </datafield> <datafield tag="100" ind1=" " ind2=" "> <subfield code="0">(orcid)0000-0002-2608-8691</subfield> <subfield code="u">Tekirdağ Viticulture Research Institute</subfield> <subfield code="a">Candar, Serkan</subfield> </datafield> <datafield tag="653" ind1=" " ind2=" "> <subfield code="a">Taç yönetimi</subfield> </datafield> <datafield tag="653" ind1=" " ind2=" "> <subfield code="a">SÇKM</subfield> </datafield> <datafield tag="653" ind1=" " ind2=" "> <subfield code="a">Olgunluk göstergeleri</subfield> </datafield> <datafield tag="653" ind1=" " ind2=" "> <subfield code="a">Merlot</subfield> </datafield> <datafield tag="041" ind1=" " ind2=" "> <subfield code="a">tur</subfield> </datafield> <datafield tag="260" ind1=" " ind2=" "> <subfield code="c">2019-07-01</subfield> </datafield> <controlfield tag="005">20241126122334.0</controlfield> </record>
Görüntülenme | 76 |
İndirme | 24 |
Veri hacmi | 45.1 MB |
Tekil görüntülenme | 72 |
Tekil indirme | 24 |