Dergi makalesi Erişime Kapalı
Candar, Serkan;
Bahar, Elman;
Korkutal, İlknur;
Alço, Tezcan
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<resource xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns="http://datacite.org/schema/kernel-4" xsi:schemaLocation="http://datacite.org/schema/kernel-4 http://schema.datacite.org/meta/kernel-4.1/metadata.xsd">
<identifier identifierType="URL">https://aperta.ulakbim.gov.tr/record/263569</identifier>
<creators>
<creator>
<creatorName>Candar, Serkan</creatorName>
<givenName>Serkan</givenName>
<familyName>Candar</familyName>
<nameIdentifier nameIdentifierScheme="ORCID" schemeURI="http://orcid.org/">0000-0002-2608-8691</nameIdentifier>
<affiliation>Tekirdağ Viticulture Research Institute</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Bahar, Elman</creatorName>
<givenName>Elman</givenName>
<familyName>Bahar</familyName>
<nameIdentifier nameIdentifierScheme="ORCID" schemeURI="http://orcid.org/">0000-0002-8842-7695</nameIdentifier>
<affiliation>Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Korkutal, İlknur</creatorName>
<givenName>İlknur</givenName>
<familyName>Korkutal</familyName>
<nameIdentifier nameIdentifierScheme="ORCID" schemeURI="http://orcid.org/">0000-0002-8016-9804</nameIdentifier>
<affiliation>Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Alço, Tezcan</creatorName>
<givenName>Tezcan</givenName>
<familyName>Alço</familyName>
<nameIdentifier nameIdentifierScheme="ORCID" schemeURI="http://orcid.org/">0000-0002-8521-9268</nameIdentifier>
<affiliation>Tekirdağ Viticulture Research Institute</affiliation>
</creator>
</creators>
<titles>
<title>Farklı Yeşil Budama Uygulamalarının Merlot (Vitis Vinifera L.) Üzüm Çeşidinde Tane Olgunluğu Üzerine Etkileri</title>
</titles>
<publisher>Aperta</publisher>
<publicationYear>2019</publicationYear>
<subjects>
<subject>Taç yönetimi</subject>
<subject>SÇKM</subject>
<subject>Olgunluk göstergeleri</subject>
<subject>Merlot</subject>
</subjects>
<dates>
<date dateType="Issued">2019-07-01</date>
</dates>
<language>tr</language>
<resourceType resourceTypeGeneral="Text">Journal article</resourceType>
<alternateIdentifiers>
<alternateIdentifier alternateIdentifierType="url">https://aperta.ulakbim.gov.tr/record/263569</alternateIdentifier>
</alternateIdentifiers>
<relatedIdentifiers>
<relatedIdentifier relatedIdentifierType="DOI" relationType="IsIdenticalTo">10.25308/aduziraat.520923</relatedIdentifier>
</relatedIdentifiers>
<rightsList>
<rights rightsURI="info:eu-repo/semantics/closedAccess">Closed Access</rights>
</rightsList>
<descriptions>
<description descriptionType="Abstract"><p>Bu &ccedil;alışma, 2013-2015 yılları arasında Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstit&uuml;s&uuml; bağlarında, 13 yaşındaki Merlot/5BB&nbsp;asmalarda koltuk s&uuml;rg&uuml;nleri (Yok, 3-4 yaprak, 6-7 yaprak) ve ana s&uuml;rg&uuml;nlerde (1 m, 1.25 m, 1.5 m) yapılan farklı yeşil&nbsp;budama uygulamalarının tane olgunluğu ve bazı olgunluk indislerine olan etkilerinin incelenmesi amacıyla yapılmıştır.&nbsp;&Ouml;zellikle koltuk s&uuml;rg&uuml;n&uuml; uygulamalarının, yetiştiricilik yapılan yılın iklim &ouml;zelliklerine bağlı olarak, istenilen olgunluk indisini&nbsp;yakalayabilmek i&ccedil;in suda &ccedil;&ouml;z&uuml;nebilir kuru madde birikimini erkene &ccedil;ekme ya da geciktirme y&ouml;n&uuml;nde etkili olduğu&nbsp;belirlenmiştir. Bu s&uuml;re&ccedil;lerde yapılacak farklı yeşil budama uygulamalarında fenolojik d&ouml;nem ve vejetasyonun iklim &ouml;zellikleri&nbsp;belirleyici kriterler olarak değerlendirilmelidir.</p></description>
</descriptions>
</resource>
| Görüntülenme | 96 |
| İndirme | 24 |
| Veri hacmi | 45.1 MB |
| Tekil görüntülenme | 87 |
| Tekil indirme | 24 |