Dergi makalesi Açık Erişim
Candar, Serkan; Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Alço, Tezcan
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <resource xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns="http://datacite.org/schema/kernel-4" xsi:schemaLocation="http://datacite.org/schema/kernel-4 http://schema.datacite.org/meta/kernel-4.1/metadata.xsd"> <identifier identifierType="URL">https://aperta.ulakbim.gov.tr/record/263569</identifier> <creators> <creator> <creatorName>Candar, Serkan</creatorName> <givenName>Serkan</givenName> <familyName>Candar</familyName> <nameIdentifier nameIdentifierScheme="ORCID" schemeURI="http://orcid.org/">0000-0002-2608-8691</nameIdentifier> <affiliation>Tekirdağ Viticulture Research Institute</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Bahar, Elman</creatorName> <givenName>Elman</givenName> <familyName>Bahar</familyName> <nameIdentifier nameIdentifierScheme="ORCID" schemeURI="http://orcid.org/">0000-0002-8842-7695</nameIdentifier> <affiliation>Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Korkutal, İlknur</creatorName> <givenName>İlknur</givenName> <familyName>Korkutal</familyName> <nameIdentifier nameIdentifierScheme="ORCID" schemeURI="http://orcid.org/">0000-0002-8016-9804</nameIdentifier> <affiliation>Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Alço, Tezcan</creatorName> <givenName>Tezcan</givenName> <familyName>Alço</familyName> <nameIdentifier nameIdentifierScheme="ORCID" schemeURI="http://orcid.org/">0000-0002-8521-9268</nameIdentifier> <affiliation>Tekirdağ Viticulture Research Institute</affiliation> </creator> </creators> <titles> <title>Farklı Yeşil Budama Uygulamalarının Merlot (Vitis Vinifera L.) Üzüm Çeşidinde Tane Olgunluğu Üzerine Etkileri</title> </titles> <publisher>Aperta</publisher> <publicationYear>2019</publicationYear> <subjects> <subject>Taç yönetimi</subject> <subject>SÇKM</subject> <subject>Olgunluk göstergeleri</subject> <subject>Merlot</subject> </subjects> <dates> <date dateType="Issued">2019-07-01</date> </dates> <language>tr</language> <resourceType resourceTypeGeneral="Text">Journal article</resourceType> <alternateIdentifiers> <alternateIdentifier alternateIdentifierType="url">https://aperta.ulakbim.gov.tr/record/263569</alternateIdentifier> </alternateIdentifiers> <relatedIdentifiers> <relatedIdentifier relatedIdentifierType="DOI" relationType="IsIdenticalTo">10.25308/aduziraat.520923</relatedIdentifier> </relatedIdentifiers> <rightsList> <rights rightsURI="https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/">Creative Commons Attribution-NonCommercial</rights> <rights rightsURI="info:eu-repo/semantics/openAccess">Open Access</rights> </rightsList> <descriptions> <description descriptionType="Abstract"><p>Bu &ccedil;alışma, 2013-2015 yılları arasında Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstit&uuml;s&uuml; bağlarında, 13 yaşındaki Merlot/5BB&nbsp;asmalarda koltuk s&uuml;rg&uuml;nleri (Yok, 3-4 yaprak, 6-7 yaprak) ve ana s&uuml;rg&uuml;nlerde (1 m, 1.25 m, 1.5 m) yapılan farklı yeşil&nbsp;budama uygulamalarının tane olgunluğu ve bazı olgunluk indislerine olan etkilerinin incelenmesi amacıyla yapılmıştır.&nbsp;&Ouml;zellikle koltuk s&uuml;rg&uuml;n&uuml; uygulamalarının, yetiştiricilik yapılan yılın iklim &ouml;zelliklerine bağlı olarak, istenilen olgunluk indisini&nbsp;yakalayabilmek i&ccedil;in suda &ccedil;&ouml;z&uuml;nebilir kuru madde birikimini erkene &ccedil;ekme ya da geciktirme y&ouml;n&uuml;nde etkili olduğu&nbsp;belirlenmiştir. Bu s&uuml;re&ccedil;lerde yapılacak farklı yeşil budama uygulamalarında fenolojik d&ouml;nem ve vejetasyonun iklim &ouml;zellikleri&nbsp;belirleyici kriterler olarak değerlendirilmelidir.</p></description> </descriptions> </resource>
Görüntülenme | 68 |
İndirme | 21 |
Veri hacmi | 39.4 MB |
Tekil görüntülenme | 67 |
Tekil indirme | 21 |