Dergi makalesi Açık Erişim

Yaprak Alma ve Su Potansiyeli Uygulamalarının Merlot Üzüm Çeşidinde Salkım Özellikleri ve Verime Etkileri

Korkutal, İlknur; Bahar, Elman; Candar, Serkan; Aktaş, Fatma Betül


Dublin Core

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<oai_dc:dc xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" xmlns:oai_dc="http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd">
  <dc:creator>Korkutal, İlknur</dc:creator>
  <dc:creator>Bahar, Elman</dc:creator>
  <dc:creator>Candar, Serkan</dc:creator>
  <dc:creator>Aktaş, Fatma Betül</dc:creator>
  <dc:date>2022-08-22</dc:date>
  <dc:description>Bu araştırma Tekirdağ ili Şarköy ilçesinde Chateau Kalpak bağlarında Merlot/41B aşı kombinasyonu kullanılarak yaprak su potansiyeli ve yaprak
alma uygulamalarının salkım özellikleri üzerine etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Deneme 2019-2020 ve 2020-2021 vejetasyon periyodunda
bağda iki yıl süreyle yürütülmüştür. Yapılan yaprak su potansiyeli uygulamaları [S0 (Kontrol=sulamasız), S1 (-0.3/-0.5 MPa), S2 (-0.5/-0.7 MPa) ve S3 (&lt;-0.7 MPa)] ve yaprak alma uygulamaları; Kontrol, Tam Pencere, Sağ Pencere ve Sol Pencere uygulaması şeklinde gerçekleştirilmiştir. Sonuç olarak; Tekirdağ ili Şarköy ilçesinde Merlot üzüm çeşidi yetiştiriciliğinde düşük salkım eni, salkım boyu, salkım ağırlığı ve salkımdaki tane sayısı elde edilmesi istendiğinde; Sol Pencere uygulamasının seçilebileceği, düşük salkım ağırlığı, salkım hacmi ve salkım sıklığı istendiğinde de S3 stres uygulamasının tercih edilebileceği sonucuna varılmıştır.</dc:description>
  <dc:identifier>https://aperta.ulakbim.gov.trrecord/263510</dc:identifier>
  <dc:identifier>oai:aperta.ulakbim.gov.tr:263510</dc:identifier>
  <dc:language>tur</dc:language>
  <dc:rights>info:eu-repo/semantics/openAccess</dc:rights>
  <dc:rights>https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/</dc:rights>
  <dc:subject>Yaprak alma</dc:subject>
  <dc:subject>Merlot</dc:subject>
  <dc:subject>Su stresi</dc:subject>
  <dc:subject>Salkım özellikleri</dc:subject>
  <dc:subject>Vitis vinifera L.</dc:subject>
  <dc:title>Yaprak Alma ve Su Potansiyeli Uygulamalarının Merlot Üzüm Çeşidinde Salkım Özellikleri ve Verime Etkileri</dc:title>
  <dc:type>info:eu-repo/semantics/article</dc:type>
  <dc:type>publication-article</dc:type>
</oai_dc:dc>
51
35
görüntülenme
indirilme
Görüntülenme 51
İndirme 35
Veri hacmi 22.9 MB
Tekil görüntülenme 48
Tekil indirme 31

Alıntı yap