Dergi makalesi Açık Erişim

Yaprak Alma ve Su Potansiyeli Uygulamalarının Merlot Üzüm Çeşidinde Salkım Özellikleri ve Verime Etkileri

Korkutal, İlknur; Bahar, Elman; Candar, Serkan; Aktaş, Fatma Betül


DataCite XML

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<resource xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns="http://datacite.org/schema/kernel-4" xsi:schemaLocation="http://datacite.org/schema/kernel-4 http://schema.datacite.org/meta/kernel-4.1/metadata.xsd">
  <identifier identifierType="URL">https://aperta.ulakbim.gov.tr/record/263510</identifier>
  <creators>
    <creator>
      <creatorName>Korkutal, İlknur</creatorName>
      <givenName>İlknur</givenName>
      <familyName>Korkutal</familyName>
      <nameIdentifier nameIdentifierScheme="ORCID" schemeURI="http://orcid.org/">0000-0002-8016-9804</nameIdentifier>
      <affiliation>Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi</affiliation>
    </creator>
    <creator>
      <creatorName>Bahar, Elman</creatorName>
      <givenName>Elman</givenName>
      <familyName>Bahar</familyName>
      <nameIdentifier nameIdentifierScheme="ORCID" schemeURI="http://orcid.org/">0000-0002-8842-7695</nameIdentifier>
      <affiliation>Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi</affiliation>
    </creator>
    <creator>
      <creatorName>Candar, Serkan</creatorName>
      <givenName>Serkan</givenName>
      <familyName>Candar</familyName>
      <nameIdentifier nameIdentifierScheme="ORCID" schemeURI="http://orcid.org/">0000-0002-2608-8691</nameIdentifier>
      <affiliation>Tekirdağ Viticulture Research Institute</affiliation>
    </creator>
    <creator>
      <creatorName>Aktaş, Fatma Betül</creatorName>
      <givenName>Fatma Betül</givenName>
      <familyName>Aktaş</familyName>
      <nameIdentifier nameIdentifierScheme="ORCID" schemeURI="http://orcid.org/">0000-0002-6507-1905</nameIdentifier>
      <affiliation>Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi</affiliation>
    </creator>
  </creators>
  <titles>
    <title>Yaprak Alma Ve Su Potansiyeli Uygulamalarının Merlot Üzüm Çeşidinde Salkım Özellikleri Ve Verime Etkileri</title>
  </titles>
  <publisher>Aperta</publisher>
  <publicationYear>2022</publicationYear>
  <subjects>
    <subject>Yaprak alma</subject>
    <subject>Merlot</subject>
    <subject>Su stresi</subject>
    <subject>Salkım özellikleri</subject>
    <subject>Vitis vinifera L.</subject>
  </subjects>
  <dates>
    <date dateType="Issued">2022-08-22</date>
  </dates>
  <language>tr</language>
  <resourceType resourceTypeGeneral="Text">Journal article</resourceType>
  <alternateIdentifiers>
    <alternateIdentifier alternateIdentifierType="url">https://aperta.ulakbim.gov.tr/record/263510</alternateIdentifier>
  </alternateIdentifiers>
  <relatedIdentifiers>
    <relatedIdentifier relatedIdentifierType="DOI" relationType="IsIdenticalTo">10.24180/ijaws.1096626</relatedIdentifier>
  </relatedIdentifiers>
  <rightsList>
    <rights rightsURI="https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/">Creative Commons Attribution-NonCommercial</rights>
    <rights rightsURI="info:eu-repo/semantics/openAccess">Open Access</rights>
  </rightsList>
  <descriptions>
    <description descriptionType="Abstract">&lt;p&gt;Bu araştırma Tekirdağ ili Şark&amp;ouml;y il&amp;ccedil;esinde Chateau Kalpak bağlarında Merlot/41B aşı kombinasyonu kullanılarak yaprak su potansiyeli ve yaprak&lt;br&gt;
alma uygulamalarının salkım &amp;ouml;zellikleri &amp;uuml;zerine etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Deneme 2019-2020 ve 2020-2021 vejetasyon periyodunda&lt;br&gt;
bağda iki yıl s&amp;uuml;reyle y&amp;uuml;r&amp;uuml;t&amp;uuml;lm&amp;uuml;şt&amp;uuml;r. Yapılan yaprak su potansiyeli uygulamaları [S0 (Kontrol=sulamasız), S1 (-0.3/-0.5 MPa), S2 (-0.5/-0.7 MPa) ve S3&amp;nbsp;(&amp;lt;-0.7 MPa)] ve yaprak alma uygulamaları; Kontrol, Tam Pencere, Sağ Pencere ve Sol Pencere uygulaması şeklinde ger&amp;ccedil;ekleştirilmiştir. Sonu&amp;ccedil; olarak;&amp;nbsp;Tekirdağ ili Şark&amp;ouml;y il&amp;ccedil;esinde Merlot &amp;uuml;z&amp;uuml;m &amp;ccedil;eşidi yetiştiriciliğinde d&amp;uuml;ş&amp;uuml;k salkım eni, salkım boyu, salkım ağırlığı ve salkımdaki tane sayısı elde edilmesi&amp;nbsp;istendiğinde; Sol Pencere uygulamasının se&amp;ccedil;ilebileceği, d&amp;uuml;ş&amp;uuml;k salkım ağırlığı, salkım hacmi ve salkım sıklığı istendiğinde de S3 stres uygulamasının&amp;nbsp;tercih edilebileceği sonucuna varılmıştır.&lt;/p&gt;</description>
  </descriptions>
</resource>
51
35
görüntülenme
indirilme
Görüntülenme 51
İndirme 35
Veri hacmi 22.9 MB
Tekil görüntülenme 48
Tekil indirme 31

Alıntı yap