Dergi makalesi Açık Erişim
Korkutal, İlknur;
Bahar, Elman;
Candar, Serkan;
Aktaş, Fatma Betül
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<resource xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns="http://datacite.org/schema/kernel-4" xsi:schemaLocation="http://datacite.org/schema/kernel-4 http://schema.datacite.org/meta/kernel-4.1/metadata.xsd">
<identifier identifierType="URL">https://aperta.ulakbim.gov.tr/record/263510</identifier>
<creators>
<creator>
<creatorName>Korkutal, İlknur</creatorName>
<givenName>İlknur</givenName>
<familyName>Korkutal</familyName>
<nameIdentifier nameIdentifierScheme="ORCID" schemeURI="http://orcid.org/">0000-0002-8016-9804</nameIdentifier>
<affiliation>Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Bahar, Elman</creatorName>
<givenName>Elman</givenName>
<familyName>Bahar</familyName>
<nameIdentifier nameIdentifierScheme="ORCID" schemeURI="http://orcid.org/">0000-0002-8842-7695</nameIdentifier>
<affiliation>Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Candar, Serkan</creatorName>
<givenName>Serkan</givenName>
<familyName>Candar</familyName>
<nameIdentifier nameIdentifierScheme="ORCID" schemeURI="http://orcid.org/">0000-0002-2608-8691</nameIdentifier>
<affiliation>Tekirdağ Viticulture Research Institute</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Aktaş, Fatma Betül</creatorName>
<givenName>Fatma Betül</givenName>
<familyName>Aktaş</familyName>
<nameIdentifier nameIdentifierScheme="ORCID" schemeURI="http://orcid.org/">0000-0002-6507-1905</nameIdentifier>
<affiliation>Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi</affiliation>
</creator>
</creators>
<titles>
<title>Yaprak Alma Ve Su Potansiyeli Uygulamalarının Merlot Üzüm Çeşidinde Salkım Özellikleri Ve Verime Etkileri</title>
</titles>
<publisher>Aperta</publisher>
<publicationYear>2022</publicationYear>
<subjects>
<subject>Yaprak alma</subject>
<subject>Merlot</subject>
<subject>Su stresi</subject>
<subject>Salkım özellikleri</subject>
<subject>Vitis vinifera L.</subject>
</subjects>
<dates>
<date dateType="Issued">2022-08-22</date>
</dates>
<language>tr</language>
<resourceType resourceTypeGeneral="Text">Journal article</resourceType>
<alternateIdentifiers>
<alternateIdentifier alternateIdentifierType="url">https://aperta.ulakbim.gov.tr/record/263510</alternateIdentifier>
</alternateIdentifiers>
<relatedIdentifiers>
<relatedIdentifier relatedIdentifierType="DOI" relationType="IsIdenticalTo">10.24180/ijaws.1096626</relatedIdentifier>
</relatedIdentifiers>
<rightsList>
<rights rightsURI="https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/">Creative Commons Attribution-NonCommercial</rights>
<rights rightsURI="info:eu-repo/semantics/openAccess">Open Access</rights>
</rightsList>
<descriptions>
<description descriptionType="Abstract"><p>Bu araştırma Tekirdağ ili Şark&ouml;y il&ccedil;esinde Chateau Kalpak bağlarında Merlot/41B aşı kombinasyonu kullanılarak yaprak su potansiyeli ve yaprak<br>
alma uygulamalarının salkım &ouml;zellikleri &uuml;zerine etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Deneme 2019-2020 ve 2020-2021 vejetasyon periyodunda<br>
bağda iki yıl s&uuml;reyle y&uuml;r&uuml;t&uuml;lm&uuml;şt&uuml;r. Yapılan yaprak su potansiyeli uygulamaları [S0 (Kontrol=sulamasız), S1 (-0.3/-0.5 MPa), S2 (-0.5/-0.7 MPa) ve S3&nbsp;(&lt;-0.7 MPa)] ve yaprak alma uygulamaları; Kontrol, Tam Pencere, Sağ Pencere ve Sol Pencere uygulaması şeklinde ger&ccedil;ekleştirilmiştir. Sonu&ccedil; olarak;&nbsp;Tekirdağ ili Şark&ouml;y il&ccedil;esinde Merlot &uuml;z&uuml;m &ccedil;eşidi yetiştiriciliğinde d&uuml;ş&uuml;k salkım eni, salkım boyu, salkım ağırlığı ve salkımdaki tane sayısı elde edilmesi&nbsp;istendiğinde; Sol Pencere uygulamasının se&ccedil;ilebileceği, d&uuml;ş&uuml;k salkım ağırlığı, salkım hacmi ve salkım sıklığı istendiğinde de S3 stres uygulamasının&nbsp;tercih edilebileceği sonucuna varılmıştır.</p></description>
</descriptions>
</resource>
| Görüntülenme | 51 |
| İndirme | 35 |
| Veri hacmi | 22.9 MB |
| Tekil görüntülenme | 48 |
| Tekil indirme | 31 |