Dergi makalesi Açık Erişim
Candar, Serkan;
Açıkbaş, Bekir;
Korkutal, İlknur;
Bahar, Elman
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<resource xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns="http://datacite.org/schema/kernel-4" xsi:schemaLocation="http://datacite.org/schema/kernel-4 http://schema.datacite.org/meta/kernel-4.1/metadata.xsd">
<identifier identifierType="URL">https://aperta.ulakbim.gov.tr/record/263537</identifier>
<creators>
<creator>
<creatorName>Candar, Serkan</creatorName>
<givenName>Serkan</givenName>
<familyName>Candar</familyName>
<nameIdentifier nameIdentifierScheme="ORCID" schemeURI="http://orcid.org/">0000-0002-2608-8691</nameIdentifier>
<affiliation>Tekirdağ Viticulture Research Institute</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Açıkbaş, Bekir</creatorName>
<givenName>Bekir</givenName>
<familyName>Açıkbaş</familyName>
<nameIdentifier nameIdentifierScheme="ORCID" schemeURI="http://orcid.org/">0000-0003-0381-4969</nameIdentifier>
<affiliation>Tekirdağ Viticulture Research Institute</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Korkutal, İlknur</creatorName>
<givenName>İlknur</givenName>
<familyName>Korkutal</familyName>
<nameIdentifier nameIdentifierScheme="ORCID" schemeURI="http://orcid.org/">0000-0002-8016-9804</nameIdentifier>
<affiliation>Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Bahar, Elman</creatorName>
<givenName>Elman</givenName>
<familyName>Bahar</familyName>
<nameIdentifier nameIdentifierScheme="ORCID" schemeURI="http://orcid.org/">0000-0002-8842-7695</nameIdentifier>
<affiliation>Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi</affiliation>
</creator>
</creators>
<titles>
<title>Trakya Bölgesi Şaraplık Üzüm Çeşitlerinde Kısıntılı Sulama Uygulamalarının Yaprak Ve Stoma Morfolojik Özelliklerine Etkileri</title>
</titles>
<publisher>Aperta</publisher>
<publicationYear>2021</publicationYear>
<subjects>
<subject>Vitis</subject>
<subject>İklim değişikliği</subject>
<subject>Yerel üzüm çeşitleri</subject>
<subject>Adaptasyon</subject>
<subject>Kuraklık</subject>
</subjects>
<dates>
<date dateType="Issued">2021-02-01</date>
</dates>
<language>tr</language>
<resourceType resourceTypeGeneral="Text">Journal article</resourceType>
<alternateIdentifiers>
<alternateIdentifier alternateIdentifierType="url">https://aperta.ulakbim.gov.tr/record/263537</alternateIdentifier>
</alternateIdentifiers>
<relatedIdentifiers>
<relatedIdentifier relatedIdentifierType="DOI" relationType="IsIdenticalTo">10.18016/ksutarimdoga.vi.738285</relatedIdentifier>
</relatedIdentifiers>
<rightsList>
<rights rightsURI="https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/">Creative Commons Attribution-NonCommercial</rights>
<rights rightsURI="info:eu-repo/semantics/openAccess">Open Access</rights>
</rightsList>
<descriptions>
<description descriptionType="Abstract"><p>Bu &ccedil;alışma 2019 yılı vejetasyon d&ouml;neminde, Trakya B&ouml;lgesi&rsquo;nde yoğun<br>
olarak yetiştirilen Papazkarası (Klon 289), Adakarası (Klon 153),<br>
Karalahana, Yapıncak (Klon 175), Vasilaki, Cabernet-Sauvignon ve<br>
Sauvignon Blanc asma &ccedil;eşitlerinde, yarı kontroll&uuml; koşullarda<br>
y&uuml;r&uuml;t&uuml;lm&uuml;şt&uuml;r. &Uuml;z&uuml;m &ccedil;eşitlerinin oluşturulan farklı kısıntılı sulama<br>
senaryoları altında yaprak ve stoma &ouml;zelliklerinde meydana gelen<br>
değişimler incelenmiştir. &Ccedil;eşitlerin genetik karakterleri, incelenen<br>
kriterler bakımından istatistiki olarak &ouml;nemli bulunurken,<br>
uygulamaların etkisi yalnızca yaprak alanlarında &ouml;ne &ccedil;ıkmıştır.<br>
Sonu&ccedil; olarak, bağcılığı yaşanan iklim krizinin etkileri altında<br>
s&uuml;rd&uuml;r&uuml;lebilir kılmak i&ccedil;in geliştirilen adaptasyon stratejilerinde,<br>
&ccedil;eşitlerin morfolojik ve fizyolojik &ouml;zelliklerinin mutlaka<br>
değerlendirilmesi gerektiği d&uuml;ş&uuml;n&uuml;lmektedir.</p></description>
</descriptions>
</resource>
| Görüntülenme | 63 |
| İndirme | 46 |
| Veri hacmi | 23.6 MB |
| Tekil görüntülenme | 60 |
| Tekil indirme | 46 |